200 shotjes inspiratie: een bloemlezing!

door | 2/10/2024

Deze week verstuurden we ons 200e shotje inspiratie. Al sinds begin 2019 inspireren we je wekelijks via WhatsApp met een originele post op Facebook, Instagram, Linkedin en co.

Ter gelegenheid van dat 200e shotje doken we in ons archief. En we lichtten er 10 opmerkelijke en nog altijd inspirerende posts uit.

1. Het allereerste shotje

Op 23 januari 2019 verstuurden we ons allereerste shotje inspiratie. De eer viel te beurt aan Uit-X (toen nog Bill), het jongerenmerk van publiq.

Of hoe je met een welgemikte tekstballon heel toffe en grappige dingen kunt doen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door UiTX (@uitx___)

2. Inspelen op challenges

De voorbije 5 jaar zagen we heel wat hypes en challenges passeren op sociale media. Ken jij de Dolly Parton challenge nog uit het najaar van 2019 bijvoorbeeld?

Q-Music toonde het goede voorbeeld en speelde er mooi op in.

3. En toen kwam corona

Dik anderhalf jaar was er maar 1 thema dat zowat alle social media posts domineerde: corona. Dat daar ongelooflijk originele dingen mee gebeurden, bewijst deze geniale inhaker voor Star Wars Day (May The Forth):

4. Temptation hospital

Naar Limburg dan, waar het Virga Jesse Ziekenhuis de voorbije 5 jaar geregeld ons shotje inspiratie haalde met zotte kerstvideo’s. En ook dit pareltje toont hoe je een populair tv-format kunt inzetten voor employer branding en rekrutering.

5. We spelen een spel

Sociale media is voor ons werk. Maar voor veel van je volgers gewoon ontspanning. Met een spelletjes, quizje of andere entertainende content geef je hen dus exact wat ze nodig hebben. En dat weten ze bij VTM ook.

6. De betere rekruteringscampagne

Vacatures posten op sociale media. Weinig verfrissend en doodsaai? Dan heb je de vacatures van Gemeente Evergem nog niet gezien:

7. Creatief met reels

Stad Aalst kon niet ontbreken in dit rijtje. Al jaren tonen ze wat je als lokale overheid kunt doen als je inzet op short form video. Een activiteit aankondigen? Dat kan met een saaie affiche of digitale banner. Of met een creatief filmpje zoals dit:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Stad Aalst (@stadaalst)

8. Spelen met functies

We zagen de voorbije jaren ook heel wat organisaties die speelden met functies van sociale media en die inzetten voort iets waar ze helemaal niet voor bedoeld waren. Check bijvoorbeeld dit shotje inspiratie uit 2022:

9. De opkomst van AI

Vanaf 2023 zagen we dat organisaties en bedrijven steeds vaker AI-tools zoals ChatGPT of Dall-E inzetten om hun social media post vorm te geven.

10. Schtampen!

We sluiten deze feestelijke blogpost af met een klein feestje! Het Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) moet de Vlamingen warm maken voor producten van bij ons. Ook jongeren. En hoe kun je dat beter doen dan aanwezig te zijn op YouTube met een stevige portie Meme Techno?

Hakkeeeuuh!!

 

Word jij één van onze 100 Mediamaatjes?

Verbeter een jaar lang je communicatie-skills en krijg een pak voordelen zoals korting op alle opleidingen, coaching en 6 talkshows met experten uit het veld.

Opleiding volgen?

Verbeter je digitale skills op het vlak van Canva, Flexmail, TikTok, Instagram, LinkedIn, online video, ...

De Toptopical-kalender voor 2024!

Spreadsheet met inhaakdata

Meer dan 1000 'speciale dagen' opgelijst om op in te haken op je sociale media!

Luister naar onze podcast

Luister naar onze podcast over digitale communicatie 'Na de biep'

Lees zeker ook eens

Emoji Challenge: doe mee en win!

Emoji Challenge: doe mee en win!

Er bestaan meer dan 3600 emoji's. Sommige gebruiken we dagelijks, maar andere worden nauwelijks gebruikt. Daar willen we met I Like Media verandering in brengen. Maar we hebben jouw hulp nodig. Neem nu bijvoorbeeld de emoji...

Lees meer
Dit was 2023 voor I Like Media

Dit was 2023 voor I Like Media

2023 zit er zo goed als op. Tijd om terug te blikken op alweer een wervelend jaar voor I Like Media. Dit waren onze hoogtepunten: 20/3 - Binnenkoppers 3e keer, goede keer! Voor de allereerste keer konden we jullie ontvangen op een...

Lees meer